Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناتو به اوکراین وضعیت "شریک با امکانات گسترده" اعطاء کرد که البته این به منزله تصمیم برای پذیرش کی‌یف در این پیمان نبوده، بلکه مشارکت دوجانبه و سهم اوکراین در مأموریت‌های بین‌المللی ناتو افزایش می‌یابد. ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۶ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، امروز نوشت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز جمعه، 12 ژوئن (23 خرداد ماه) به کشور اوکراین وضعیت "شریک با امکانات گسترده" اعطاء کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بیانیه‌ای که در سایت رسمی ناتو منتشر شد، این تصمیم سهم قابل توجهی برای اوکراین در ماموریت‌های بین المللی این سازمان در نظر گرفته و نشان دهنده تعهد پیگیرانه ناتو برای مشارکت با این کشور است.

این وضعیت به معنای گسترش دسترسی اوکراین به برنامه‌ها و فعالیت‌های این پیمان و مشارکت فعالتر در مانورهای نظامی ناتو بوده و همچنین امکان تبادل اطلاعات دوجانبه را نیز افزایش می دهد.

در این بیانیه در عین حال یادآوری شده که وضعیت جدید اوکراین به معنای تصمیم گیری درباره پیوستن این کشور به پیمان ناتو نیست. ولی کشورهای عضو ناتو همچنان به تلاش خود برای حمایت از اوکراین برای گسترش اصلاحات در عرصه‌های امنیتی و دفاعی و همچنین مبارزه با فساد مالی در این کشور ادامه می‌دهند.

"ولادیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در واکنش به این تصمیم ناتو، تاکید کرد وضعیت "شریک با امکانات گسترده"، این امکان را به کی‌یف می دهد تا روابط متقابل بهتری با این پیمان برقرار کند.

وی در پیامی توئیتری نوشت: «من از اعضای ناتو تشکر می کنم که سهم قابل توجهی برای اوکراین در عملیات حمایت از صلح در جهان قائل شده‌ا‌ند. وضعیت "شریک با امکانات گسترده" یک راه حل عملی برای مشارکت فعال‌تر اوکراین و ناتو برای مقابله با تهدیدات و تامین امنیت منطقه است.»

اوکراین، ششمین کشوری است که وضعیت "شریک ناتو با امکانات گسترده" پیمان آتلانتیک شمالی را به همراه استرالیا، فنلاند، گرجستان، اردن و سوئد بدست آورده است. هر یک از شرکا مطابق با عرصه منافع مشترک، رابطه منحصر به فرد و خاصی با ناتو دارند.

"لئونید اسلوتسکی" رئیس کمیته امور بین الملل دومای دولتی روسیه یادآور شد که اعطای وضعیت "شریک ناتو با امکانات گسترده" از سوی پیمان آتلانتیک شمالی به اوکراین، به منزله ورود قریب الوقوع کی‌یف به بلوک ناتو نیست، بلکه صرفاً حرکت بعدی غرب در "بازی ژئوپلیتیک" با روسیه است که اوکراین بار دیگر به عنوان مهره سرباز" وارد عمل شده است.

این مقام پارلمانی گفت: «اعطاء وضعیت شریک دارای امکانات گسترده برای ناتو به اوکراین، یک حرکت صرفاً سیاسی است، که به معنای آن نیست که کی‌یف به زودی به این اتحاد خواهد پیوست. بلکه این حرکت بعدی غرب در یک بازی ژئوپلیتیکی با روسیه در "صفحه بزرگ شطرنج" است، جایی که اوکراین بار دیگر بعنوان نیروی پیاده به بازی گرفته شده است.»

"آلیگ مارازوف" سناتور روس هم معتقد است که اعطای وضعیت شراکت به اوکراین، در واقع واقع هیچ مزیتی، چه از لحاظ اقتصادی و چه از نظر امنیتی برای اوکراین به همراه نخواهد داشت.

وی گفت: «این اقدام برای ناتو، تنها یک حرکت زیبا و بدون هیچ گونه تعهدی است و من مطمئن هستم که این وضعیت هیچ نتیجه‌ای نه برای وضعیت اقتصادی اوکراین و نه برای امنیت آن نخواهد داشت، برای اینکه روند صلح در منطقه دونباس به مواضع ناتو بستگی نداشته، بلکه به اراده سیاسی مقامات کی‌یف بستگی دارد که هیچ تمایلی برای بهبود اوضاع از خود نشان نمی دهند. "

به گفته این سناتور، امید کی‌یف به کمک ناتو "کاملاً توخالی" است.

هشدار روسیه درباره افزایش فعالیت نظامی ناتو پس از بحران کروناپرداخت اعتبار 500 میلیون یورویی کمیسیون اروپا به دولت اوکراین"بازگرداندن کِریمه" شرط برقراری روابط اوکراین با روسیه

انتهای پیام/

 

R7535/P/S8,89,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اوکراین اخبار "روسیه" ناتو

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اوکراین اخبار روسیه ناتو اوکراین اخبار روسیه ناتو برای اوکراین بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۸۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان منع تسلیحات شیمیایی: ادعای استفاده روسیه از تسلیحات ممنوعه در اوکراین اثبات‌شده نیست

سازمان منع تسلیحات شیمیایی در پی ادعای آمریکا مبنی بر استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی در اوکراین، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اطلاعات ارائه‌شده به این سازمان در این باره به حدکافی مستند و اثبات‌شده نیست.

به گزارش ایسنا، سازمان منع تسلیحات شیمیایی اعلام کرد، اطلاعاتی که درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در اوکراین به دست آورده است، «به حد کافی اثبات‌‎شده نیست.»

رادیو و تلویزیون ملی ایرلند در این باره گزارش داد: سازمان منع تسلیحات شیمیایی همچنین گفت که پس از اتهام‌زنی آمریکا به روسیه در هفته گذشته مبنی بر استفاده از عامل مسموم‌کننده کلروپیکرین علیه نظامیان اوکراینی، هنوز درخواستی رسمی برای تحقیقات درباره هر گونه ادعایی در این زمینه دریافت نکرده است.

در بیانیه این سازمان آمده است: هم فدراسیون روسیه و هم اوکراین یکدیگر را به متهم کرده و اتهاماتی مبنی بر استفاده از تسلیحات شیمیایی را به این سازمان منع تسلیحات شیمیایی گزارش کرده‌اند.

در ادامه مطرح شد: اطلاعات ارائه‌شده به این سازمان از سوی طرفین به این سازمان و اطلاعاتی که دبیرخانه در اختیار دارد، به اندازه کافی اثبات‌شده نیست.

با این حال، سازمان منع تسلیحات شیمیایی این وضعیت را «ناپایدار و به شدت نگران‌کننده در زمینه ظهور دوباره استفاده از مواد شیمیایی مسموم‌کننده به عنوان سلاح» تلقی کرد.

کارگری ملبس به پوشش محافظ در حال عبور از کنار موارد آماده تخریب در یک تاسیسات تسلیحات شیمیایی در شورتاندی روسیه

هفته گذشته، وزارت امور خارجه آمریکا، روسیه را به استفاده از یک سلاح شیمیایی علیه نیروهای روسیه متهم کرد که نقض کنوانسیون تسلیحات شیمیایی است.

طبق ادعای وزارت امور خارجه آمریکا، روسیه علاوه بر استفاده از کلروپیکرین، از گاز اشک‌آور نیز به عنوان روشی در جنگ اوکراین استفاده کرده است که آن هم نقض کنوانسیون تسلیحات شیمیایی به شمار می‌رود.»

کلروپیکرین مایعی روغنی با بویی زننده است که عاملی خفه‌کننده به شمار می‌رود و در جنگ جهانی اول، به عنوان نوعی گاز اشک‌آور، به طور گسترده‌ای از آن استفاده می‌شد.

مرکز کنترل و پیشگیری‌ از بیماری‌های آمریکا این گاز را «عاملی آسیب‌زا برای ریه» عنوان کرده است که می‌تواند موجب التهاب جدی پوست، چشم‌ها و مجاری تنفسی شود.

سازمان منع تسلیحات شیمیایی استفاده از آن را ممنوع ساخته است.

اگرچه این ماده شیمیایی اشک‌آور است و گاهی از آن به عنوان گاز اشک‌آور یاد می‌شود، به عنوان عامل کنترل شورش‌ها از آن استفاده نمی‌شود.

مشارکت سربازان اوکراینی در یک رزمایش تسلیحات شیمیایی

«دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین فورا به این اتهامات واکنش نشان داده و گفت که «تماما بی‌اساس و اثبات‌نشده‌اند.»

روسیه گفته است که دیگر زرادخانه تسلیحات شیمیایی ندارد اما با این وجود هم، با فشارهای زیادی برای شفاف‌سازی بیشتر درباره اتهام استفاده از این تسلیحات ممنوع روبه‌رو است.

مسکو کنوانسیون تسلیحات شیمیایی را امضا و به‌تصویب رسانده است که تولید و استفاده از تسلیحات شیمیایی را منع می‌کند.

پسکوف هفته پیش گفت که «روسیه به تعهدات خود ذیل قوانین بین‌المللی متعهد است.»

سازمان منع تسلیحات شیمیایی در بیانیه خود اعلام کرده است که یکی از اعضای این سازمان باید درخواستی رسمی برای تحقیقات درباره هرگونه اتهام در زمینه استفاده از تسلیحات شیمیایی بدهد اما دبیرخانه تا کنون، درخواستی برای اقدام در این زمینه دریافت نکرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پوتین: در پیروزی روسیه هیچ تردیدی نیست
  • گروسی: نگران رزمایش هسته‌ای روسیه هستیم
  • مجارستان: در «ماموریت احمقانه» ناتو برای کمک به اوکراین شرکت نخواهیم کرد
  • مجارستان: در ماموریت ناتو در اوکراین مشارکت نخواهیم کرد
  • طرح ترور رئیس جمهور اوکراین توسط روسیه در آستانه مراسم تحلیف پوتین
  • فرار ۳۰۰ هزار نظامی اوکراینی از جنگ با روسیه
  • چرا مکرون برای روس‌ها رجز می‌خواند؟!
  • دستور کار نشست آینده ناتو: نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی‌شود
  • سازمان منع تسلیحات شیمیایی: ادعای استفاده روسیه از تسلیحات ممنوعه در اوکراین اثبات‌شده نیست
  • رانندگان با سامانه ۱۴۱ از آخرین وضعیت جاده‌ها مطلع شوند