Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی در جریان سفر به روسیه و دیدار با رئیس دومای دولتی روسیه به ایراد سخنرانی پرداخت.

متن سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دهمین اجلاس عمومی سازمان پیمان امنیت جمعی (سنت‌پترزبورگ روسیه ـ 21 مهر ماه 1396) به شرح زیر است:

«بسم‌الله الرحمن الرحیم

رؤسای محترم پارلمان‌ها و همکاران گرامی؛

ابتدا خرسندی خود را از حضور در این همایش و در جمع مقامات پارلمانی ابراز می‌نمایم و امیدوارم که این نشست به اهداف خود در جهت تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دست یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تلاش‌های جناب آقای خاچاتوروف دبیرکل محترم سازمان پیمان امنیت جمعی و جناب آقای والودین رئیس محترم دومای دولتی فدراسیون روسیه به خاطر میزبانی و تمهیدات عالی برای برگزاری این نشست در شهر زیبای سنت‌پترزبورگ قدردانی می‌نمایم. بر این باورم که برگزاری چنین اجلاسی، چنانچه بر مبنای استفاده بهینه و هم‌افزایی امکانات کشورهای منطقه باشد، می‌تواند نقشی مهم و سازنده در صحنه بین‌المللی داشته باشد.

امنیت در دوران معاصر به مقوله‌ای بسیار پیچیده تبدیل شده و با تحولات فرهنگی و ارتباطات و هوشیاری سیاسی جوامع ابعاد گسترده‌تری یافته است. به‌گونه‌ای که هیچ بازیگری نمی‌تواند مسائل امنیتی مربوط به خود را به‌تنهایی و بدون در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی سایر کنشگران موردتوجه قرار دهد. به همین دلیل شاهد افزایش همکاری‌های امنیتی ـ منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای میان دولت‌ها به ویژه در دهه‌های اخیر بوده‌ایم.

از طرفی با فروپاشی جهانی دوقطبی و عدم مقبولیت و قابلیت جهان تک‌قطبی و بی‌نظمی امنیتی و شرایط ژله‌ای بین‌المللی، همگرایی‌های منطقه‌ای می‌تواند نوعی راه‌حل هم برای انضباط ‌‌بخشی تلقی گردد و هم ساماندهی کشورهای عضو در جهت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی.

علاوه بر این، مسائل امنیتی برای کشورها و دولت‌ها نیز دستخوش تغییر و تحولات جدی شده و علاوه بر مسائل نظامی و سیاسی، طیف وسیعی از موضوعات را شامل می‌شود. ازجمله مهم‌ترین مسائل امنیتی جهان معاصر می‌توان به موضوعاتی نظیر گسترش فعالیت‌ گروه‌های تروریستی، تهدیدات سایبری و زیست‌محیطی اشاره کرد.

پدیده تروریسم و افراط‌گراییِ خشونت‌آمیز به یک تهدید ویرانگر جهانی تبدیل شده است

عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان:

این نشست‌ها در شرایطی برگزار می‌شود که مناطق پیرامونی ما و جهان با چالش‌ها و بحران‌های متعدد سیاسی و امنیتی مواجه است. متأسفانه پدیده تروریسم و افراط‌گراییِ خشونت‌آمیز به یک تهدید ویرانگر جهانی تبدیل شده است. کشته و زخمی شدن هزاران انسان بی‌گناه و آوارگی میلیون‌ها نفر در کشورهایی مانند سوریه، عراق، یمن، افغانستان و لیبی ازجمله پیامدهای شوم این پدیده است. بی‌تردید، مبارزه اصولی با این گروه‌های افراط‌گرا مستلزم شناسایی و مقابله با بسترها و خاستگاه ایدئولوژیک آنها و کشورهای حامی و تأمین‌کننده منابع مالی آنها است. ایدئولوژی تکفیری ـ وهابی به عنوان یک جریان منحرف که مبتنی بر نفرت‌پراکنی و حذف دیگران است، کماکان به‌مثابه موتور محرکه و مشوق اصلی جریانات تروریستی در نقاط مختلف دنیا به ویژه در خاورمیانه اقدام می‌کند.

در این شرایط برخی قدرت‌های جهانی و متحدان منطقه‌ای آنها در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند با سوءاستفاده از شرایط و فضای ایجاد شده در منطقه خاورمیانه و با رویکردی کاملاً دوگانه جهت منافع خود نه‌تنها امنیت منطقه را با چالش‌هایی مواجه کنند، بلکه حاکمیت ملی، استقلال و تمامیت ارضی برخی کشورهای منطقه را نیز نقض نمایند. نمونه این امر، سیاست‌های غلط این بازیگران در کشورهایی نظیر عراق و سوریه است که منجر به ایجاد گروه‌های تروریستی، آشوب و جنگ داخلی، گسترش ناامنی و بی‌ثباتی، کشتار غیرنظامیان و شهروندان بی‌گناه شده است.

آمریکا تداوم بحران در کشورهای خاورمیانه را زمینه‌ای برای تجاری‌سازی امنیت می‌داند

مروری بر سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه نشان می‌دهد که راهبرد آمریکا بازی با تروریسم است و نه مبارزه با آن. آمریکا به دنبال فروش تسلیحات خود است و تداوم بحران در کشورهای خاورمیانه را زمینه‌ای برای تجاری‌سازی امنیت می‌داند. نگاهی به کارنامه آمریکا در منطقه خاورمیانه و تلاش‌های این کشور برای بی‌ثباتی و بحران‌آفرینی در دیگر مناطق جهان نشان می‌دهد که باید نسبت به حضور آمریکا و ناتو در مناطق پیرامونی خود حساس باشیم و از ظرفیت‌های منطقه‌ای و هم‌افزایی با همسایگان در جهت تأمین امنیت بهره ببریم.

در شرایطی که با تلاش مشترک جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و برخی کشورهای منطقه، داعش و گروه‌های وابسته به‌شدت تضعیف شده‌‌اند، عده‌ای که نفع خود را در تداوم تنش در منطقه خاورمیانه جستجو می‌کنند، به دنبال شکل دادن به بحران‌های جدید در منطقه ازجمله در قالب جدایی‌طلبی هستند. از سویی دیگر، چالش‌های دیگر مناطق پیرامونی ازجمله قاچاق مواد مخدر همچنان تداوم دارند و عده‌ای به دنبال استفاده از این ابزارها در راستای منافع خود هستند.

جنس تروریسم امروزی، مهاجرت‌پذیر است و امکان تسری بحران‌ها از یک منطقه به سایر مناطق وجود دارد

این نکته مهم را هم در ارزیابی خود در نظر داشته باشیم که جنس تروریسم امروزی، مهاجرت‌پذیر است و امکان تسری بحران‌ها از یک منطقه به سایر مناطق وجود دارد. حوادث و حملات تروریستی در کشورهای غربی نشان داد که تهدیدات تروریسم تنها دامن منطقه خاورمیانه را نخواهد گرفت و به عنوان یک تهدید جدی برای امنیت جهانی باید موردتوجه جدی قرار گرفته و به موضوع اصلی همکاری‌های امنیتی کشورها تبدیل گردد و از طرفی ضرباتی که تروریست‌ها نظیر داعش مخصوصاً در یک سال اخیر خورده‌اند امکان و مهاجرت آنها به سایر مناطق نظیر افغانستان و آسیای مرکزی را باید جدی مدنظر قرار داد. کما اینکه در برخی کشورهای منطقه این تحول را مشاهده می‌کنیم.

حضار گرامی؛

جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست «تعامل گسترده با جهان»، توسعه همکاری با همسایگان را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است. ما به تعهدات بین‌المللی خود ازجمله برجام تا جایی که طرف‌های مقابل نقض عهد نکنند، متعهد خواهیم ماند. این در شرایطی است که دولت جدید آمریکا در یک سال اخیر مکرراً مواردی از برجام را نقض کرده و این روزها بحث رد کلی برجام را مطرح می‌کند که خود نشان‌دهنده بی‌سامانی صحنه سیاسی این کشور و به بازی گرفتن همه توافقات بین‌المللی است. اتفاقاً یکی از علل به‌هم‌ریختگی امنیتی صحنه بین‌المللی همین‌گونه اقدامات نارس سیاسی است که خواهان گسترش تروریسم و ناامنی در ساختار جهانی است.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به موقعیت مهم ژئوپلیتیک خود و همچنین دارا بودن ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی در کنار تجربه مفید و مؤثر ازجمله مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر، این آمادگی را دارد تا بیش از پیش نقش مهم خود را در برقراری منع توافقات امنیتی ایفا نماید.

طیف گسترده و متنوع تهدیدهای امنیتی ایجاب می‌نماید که راه‌حل‌ها و پاسخ‌های جمعی و سریع برای آنها ارائه دهیم و به دنبال اتخاذ تدابیر سنجیده، تصمیمات دقیق و راهبردی، رویکردهای همکاری‌جویانه و چندجانبه جهت مدیریت و کنترل تهدیدات باشیم.

بی‌تردید بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود و مقابله با چالش‌های پیشرو، نیازمند تلاش جمعی کشورهای منطقه است. بر این باوریم که برای تقویت امنیت و توسعه و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای، باید بیش از گذشته به ظرفیت‌های درون منطقه‌ای توجه نمود. در این راستا سازمان پیمان امنیت جمعی به عنوان یک ساختار و تشکیلات امنیتی در یک منطقه مهم و راهبردی از جهان می‌تواند نقش سازنده و مثبتی در روند جهانی مبارزه با تروریسم برخوردار باشد.

از توجه شما سپاسگزارم»

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: دانشگاهیان در یک شبکه ضدظلم، برای مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی دست در دست هم دهند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبینار بین‌المللی «غزه و جنبش دانشجویی آمریکا» عصر امروز به همت معانت بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حضور مجازی اساتیدی از دانشگاه‌های آمریکا و برزیل برگزار شد.

دکتر طهرانچی در این وبینار گفت: موضوع موردبحث امروز، دو اتفاقی است که این روزها در جهان شاهد آن هستیم و هرکدام از منظر خود دارای اهمیت است. موضوع اول «غزه» است؛ مردم این سرزمین ماه‌هاست پذیرای بمب‌ها و بی‌رحمی‌های رژیم آپارتایدی هستند که بیش از 14 هزار کودک را به شهادت رسانده است. در دنیایی که سازوکارهای آن پس از جنگ جهانی دوم به گونه ای بود که دیگر جنگی اتفاق نیفتد، ماه‌هاست مردم بی‌دفاع غزه با سلاح‌های پیشرفته مورد تهاجم قرار می‌گیرند و خشن‌ترین نوع جنگ و نسل‌کشی در حال رخ دادن است.
وی افزود: این اتفاقات نشان داد سازمان‌هایی که تشکیل شده تا از حقوق کودک، زنان و حقوق بشر دفاع کنند، کارآیی ندارند و امروز مردم، جوانان، کودکان  و زنان غزه مورد بی‌رحمانه‌ترین نسل‌کشی تاریخ قرار گرفته‌اند. اینجا فقط بحث فلسطین و غزه نیست؛ بلکه بحث انسانیت است. می‌دانیم که جنگ سرد با شعار حقوق بشر به پایان رسید چرا که حقوق انسان‌ها برای وجدان‌های آگاه بسیار مهم است. این یک روی سکه اتفاقی است که این روزها در حال وقوع است.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: موضوع دوم و روی دیگر سکه «دانشگاه‌های آمریکایی» است. واقعیت این است که دانشگاه‌های آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، در دو حوزه فعالیت داشتند. در یک حوزه علم و فناوری غرب منجر به سلاحی شد که امروز بشر به آن دست یافته است و دانشگاه‌های آمریکا پیش‌قراول آن بودند چرا که دانشگاه‌های آمریکایی در کنار آزمایشگاه‌های بزرگ ملی ایالات متحده، نقش جدی در مسلح کردن دنیای معاصر دارند. درواقع وجدان انسانی دانشجویان نسل جوان آمریکا با حرکتی مواجه شدند که دانشگاه‌هایشان در آن بی نقش نیست. به درستی می‌بینیم اعتراضات دانشجویی همه جا، قطع رابطه با رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: البته دانشگاه‌های آمریکای در ارزش‌آفرینی و خلق ادبیات فرهنگی نیز نقش جدی داشته‌اند و در دو حوزه فرهنگ و علم و فناوری نقش‌آفرین بودند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی دانشجویان را مؤذن جامعه خطاب کرده‌اند، گفت: این واژه بدین معنی است که دانشجو دیدبانی است که سریع‌تر می‌بیند و به دلیل عدم وجود وابستگی مالی، سریع‌تر به سخن می‌آید. به همین دلیل ملاحظه می‌کنیم که وجدان‌های بیدار و انسان‌های حق‌طلب که در جوانان دانشگاه‌های آمریکا تجلی یافته، اعتراضات جدی نسبت به نسل‌کشی در جهان معاصر انجام می‌دهد و از سلاح‌های مدرن برای کودک‌کشی بیزاری می‌جوید. این روی دوم سکه است که زیبایی‌های این عرصه را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در واقعه غزه، با سیاهی‌ها و سفیدی‌هایی مواجه هستیم؛ سیاهی نسل‌کشی و ارسال سلاح برای آدم‌کش‌هاست. طرف سفید و روشن مردمی هستند که علیرغم خشونت‌ها، ایستاده‌اند و در ادامه ایستادگی نیز وجدان‌های بیدار دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های دنیا به ویژه ایالات متحده قرار دارد که با وجود تهدیدهای اخراج و ممنوع الورودی، اعتراضات خود را اعلام می‌کنند.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: بدون شک این اعتراضات بزرگتر از اعتراضات زمان جنگ ویتنام است. اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم، پایانی بر کشته شدن کودکان در غزه و قبل از آن در عراق، افغانستان و منطقه آسیای غربی است. سال‌هاست به بهانه‌های واهی کودکان در زمین بازی توسط اسلحه‌هایی که آمریکایی‌ها به منطقه ما سوغات آورده‌اند، کشته می‌شوند. این ساختمان که امروز از کشته‌های بی‌گناه مرتفع شده، چند سالی است که براساس رویه‌های غلط ایالات متحده در منطقه ما بنیان گذاشته شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دو جنگ علیه عراق، اشغال افغانستان، داعش در منطقه شامات و امروز رژیم صهیونیستی در غزه، کشتاری را رقم زده که حاصل آن جز کشته شدن کودکان و زنان و مردم بی‌گناه نبوده است.

وی با بیان اینکه اگر ظلم به حداکثر برسد، موجبات واژگونی را فراهم می‌آورد، گفت: عدالت، ظالمان را محاکمه می‌کند و امروز وجدان‌های بشری در تمام کره خاکی عدالت را طلب می‌کند. بنده به نوبه خود به عنوان یک دانشگاهی؛ از همکارانم و دانشجویان دانشگاه‌های سراسر دنیا که به عنوان پیشگامان جامعه بشری، پرچم نهضت اعتراض به ظلم و کودک‌کشی و آپارتاید رژیم صهیونیستی در منطقه را بلند کرده‌اند، تشکر می‌کنم. امروز این پرچم و چفیه فلسطینیان نماد مبارزه با ظلمی است که بیش از یک دهه در منطقه ما جاری است.

دکتر طهرانچی در پایان اظهار داشت: پیشنهاد می‌کنم اکنون که شورای امنیت، سازمان ملل و سازمان‌های ساخته شده برای امنیت‌بخشی، نمی‌توانند امنیت را برای کودکان فراهم کنند، ما دانشگاهیان در یک شبکه ضدظلم برای مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی و این نسل‌کشی‌ها و کودک‌کشی‌ها دست در دست هم بدهیم. فرقی نمی‌کند چه ایرانی، آمریکایی، عرب، اروپایی، مسلمان، مسیحی، یهودی و... همه باهم در یک شبکه منسجم صدای  خود را به گوش حکمرانان عالم برسانیم که مردم و کودکان برای فردا امنیت می‌خواهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • طهرانچی: دانشگاهیان در یک شبکه ضدظلم، برای مبارزه با جنایات رژیم صهیونیستی دست در دست هم دهند
  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • لیست سرورهای دی ان اس رایگان و پرسرعت برای بازی
  • پیکرهای یافته‌شده در گورهای جمعی غزه آثار شکنجه داشتند
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست